A List Of Issues With A First Timer on Waw Pluto..

Topic created ยท 4 Posts ยท 127 Views
  • Hey there everyone. I hope this thread happens to help you guys out, when i get some answers and if you relate to me on these.

    #1: When starting the game, it takes anywhere from 30 seconds up to a minute to start (To get to the main menu in mp), and while it loads, there is a black screen that you cannot tab out of. If you tab out of this, the game breaks and you have to restart. More on this later. I have noted the stickied thread in client support going over this, by the way. I understand that its buggy. But waiting to start the game for so long should not happen i believe.

    #2: Plug & play support for controller is awesome. But how do you change the sensitivity? There is no option in the normal menus. I'm roughly at 3-5 sensitivity and would like to be on at least 7. A guide should be edited into the controller support stickied thread in client support i believe. ๐Ÿ‘

    #3: Loading games. The loading map screen takes far too long, over a minute to load any current map. You can't even see the loading bar for a long time. I can post a video for this issue for you to see. Past this i believe everything in-game works fine.

    #4: Alt-tabbing just fucks your game up and causes issues. This is really not fun and hope it gets fixed at some point. I know it can't be easy, but damn it would make my personal experience so so much easier. I also recognize there is not a fix for this as well (as of 4/10/21)

    Anyhow, i play on a 4K screen and i own a RX 580. Perhaps it's a memory issue here. Whenever i run Black Ops 2 and attempt to pull up the server list overlay (only when i toggle it myself pre-game lobby), my game hiccups and gives me a HunkMemoryAllocation error. So i was guessing it's a 4K screen/resolution problem. I also normally play in windowed fullscreen mode as well in Bo2. I'm attempting to do the same in WAW, however i don't think it will go the way i want it too with alt-tab issues ammuck. Thank you guys for listening. Any help would be appreciated.

    EDIT: Reference for issues #1 and #3... Look at this.

  • @Deicide said in A List Of Issues With A First Timer on Waw Pluto..:

    Hey there everyone. I hope this thread happens to help you guys out, when i get some answers and if you relate to me on these.

    #1: When starting the game, it takes anywhere from 30 seconds up to a minute to start (To get to the main menu in mp), and while it loads, there is a black screen that you cannot tab out of. If you tab out of this, the game breaks and you have to restart. More on this later. I have noted the stickied thread in client support going over this, by the way. I understand that its buggy. But waiting to start the game for so long should not happen i believe.

    Can't reproduce this, takes 5-10s for me and there is no black screen. Slow hdd?

    #2: Plug & play support for controller is awesome. But how do you change the sensitivity? There is no option in the normal menus. I'm roughly at 3-5 sensitivity and would like to be on at least 7. A guide should be edited into the controller support stickied thread in client support i believe. ๐Ÿ‘

    type

    sensitivity 7
    

    into the console (you can open the ingame console with the tilde key).

    #3: Loading games. The loading map screen takes far too long, over a minute to load any current map. You can't even see the loading bar for a long time. I can post a video for this issue for you to see. Past this i believe everything in-game works fine.

    See #1, also takes a couple secs for me.

    #4: Alt-tabbing just fucks your game up and causes issues. This is really not fun and hope it gets fixed at some point. I know it can't be easy, but damn it would make my personal experience so so much easier. I also recognize there is not a fix for this as well (as of 4/10/21)

    Ye that can sometimes happen in fullscreen, never happened to me in windowed borderless so try that.

    Anyhow, i play on a 4K screen and i own a RX 580. Perhaps it's a memory issue here. Whenever i run Black Ops 2 and attempt to pull up the server list overlay (only when i toggle it myself pre-game lobby), my game hiccups and gives me a HunkMemoryAllocation error. So i was guessing it's a 4K screen/resolution problem. I also normally play in windowed fullscreen mode as well in Bo2. I'm attempting to do the same in WAW, however i don't think it will go the way i want it too with alt-tab issues ammuck. Thank you guys for listening. Any help would be appreciated.

    Yep, that hunk allocation error i can reproduce (i also have a 4k monitor). Since the ingame ui will soon be replaced with something better i doubt this'll be fixed.

  • @Deicide said in A List Of Issues With A First Timer on Waw Pluto..:

    #2: Plug & play support for controller is awesome. But how do you change the sensitivity? There is no option in the normal menus. I'm roughly at 3-5 sensitivity and would like to be on at least 7. A guide should be edited into the controller support stickied thread in client support i believe.

    Try this:

    @pillywilly said in Change controller sensitivity:

    Enter Console "^"
    Type: "input_viewSensitivity 0.6" (Low Sensitivity)
    Type: "input_viewSensitivity 1" (Medium Sensitivity)
    Type: "input_viewSensitivity 1.4"
    Type: "input_viewSensitivity 1.8" (High Sensitivity)
    Type: "input_viewSensitivity 2"
    Type: "input_viewSensitivity 2.2"
    Type: "input_viewSensitivity 2.6" (Very High Sensitivity)
    Type: "input_viewSensitivity 3"
    Type: "input_viewSensitivity 3.5"
    Type: "input_viewSensitivity 4" (Insane Sensitivity)
    Hit Enter

  • @Dss0 said in A List Of Issues With A First Timer on Waw Pluto..:

    -snip-

    Thank you so much for your response my guy. Very useful tips here. The sensitivity fix is what @Xerxes said above with the Sensitivity defaults as well. Pretty cool!

    Enter Console "^"
    Type: "input_viewSensitivity 0.6" (Low Sensitivity)
    Type: "input_viewSensitivity 1" (Medium Sensitivity)
    Type: "input_viewSensitivity 1.4"
    Type: "input_viewSensitivity 1.8" (High Sensitivity)
    Type: "input_viewSensitivity 2"
    Type: "input_viewSensitivity 2.2"
    Type: "input_viewSensitivity 2.6" (Very High Sensitivity)
    Type: "input_viewSensitivity 3"
    Type: "input_viewSensitivity 3.5"
    Type: "input_viewSensitivity 4" (Insane Sensitivity)
    Hit Enter 
    

    @Dss0 said in A List Of Issues With A First Timer on Waw Pluto..:

    Can't reproduce this, takes 5-10s for me and there is no black screen. Slow hdd?

    Unfortunately, this is not the problem. Moving my game directory to my m.2 drive still warrants absurd load times. Shame really.

    @Dss0 said in A List Of Issues With A First Timer on Waw Pluto..:

    See #1, also takes a couple secs for me.

    I edited a video in my post a while ago, take a look. It takes 3 minutes if i go as fast as i can to simply spawn into my own private match. When it should be a matter of seconds if i went as fast as possible. Here I don't even wanna play it because of these annoying loading times. My computer is no slouch either, 32GB of Ram, running a Skylake-X processor with an m.2 1TB SSD for fast speeds. It's just weird. Restarting the computer doesn't fix the issue by the way.

    @Dss0 said in A List Of Issues With A First Timer on Waw Pluto..:

    Yep, that hunk allocation error i can reproduce (i also have a 4k monitor). Since the ingame ui will soon be replaced with something better i doubt this'll be fixed.

    This is really cool, i did not know this. Thank you for letting us know and for the fantastic response. ๐Ÿ‘

Log in to reply