Launching COD MW3 or IW5 with mods already enabled

Topic created · 12 Posts · 110 Views
  • I play with offline bots using the Bot Warfare v2.0.1 mod by ineedbots (https://github.com/ineedbots/piw5_bot_warfare). I want to launch MW3 multiplayer iw5mp using Plutonium with the mods subdirectory already enabled or set to my desired mod type without having to hit the '~' key to bring up the console window and typing set fs_game mods/bots every time I start the game. I tried to achieve this by saving the following command seta fs_game "mods/bots" in the file players2/plutonium.cfg located inside the root directory of the game. But the setting does not stick and is removed every time the game is started and I have to set it manually inside the game console window again. When the game is closed the setting does not stick either in the file and is removed. Is there a way to make this setting stick in the config file? Surprisingly, other settings such as seta cg_fov "85" and seta input_viewSensitivity "2.8" stick and are not overwritten or removed.

    This happens only with COD MW3 and also COD MW2 where the config file is located inside the game root directory. However, with COD MW2 I can simply set the DVAR at launch time by creating a shortcut to the iw4x.exe and changing the target to "X:\Games\IW4x\iw4x.exe" +seta fs_game "mods/bots" and the game launches with the mods/bots setting enabled. I am not sure how to do the same with COD MW3 because I have to open Plutonium first to launch the COD MW3 game and I don't know how I can supply launch parameters to Plutonium (still trying to figure it out).

    I tried the same method of setting the fs_game in the config file with TM4 (CoDWaW) and it works, that is, the setting sticks in the config file and the game launches with the mods/config_mp subdirectory already enabled. However, the config file for CoDWaW is located at a different location - C:\Users\<user>\AppData\Local\Activision\CoDWaW\players\profiles\$$$\config_mp.cfg. There is no equivalent config file for COD MW3 under C:\Users\<user>\AppData\Local\Activision\.

    I also see that for CoDWaW or T4 there is a players folder located at C:\Users\<user>\AppData\Local\Plutonium\storage\t4\players which has a plutonium_mp.cfg file and setting seta fs_game "mods/mp_bots" in that file makes that setting stick. However, there is no equivalent players folder or config_mp file for COD MW3 or IW5 at C:\Users\<user>\AppData\Local\Plutonium\storage\iw5.

    tl;dr

    1. How can I make the config setting seta fs_game "mods/bots" stick (and not get removed) in the COD MW3 config file?
    2. If the answer to the above question is no then is there a way to launch Plutonium and iw5mp.exe with the launch parameter already supplied such as X:\Games\IW5x\iw5mp.exe" +seta fs_game "mods/bots"
  • @phase19 You don't need to use the set mod anyways for Bot Warfare. If I just start a private match the mod is already enabled for me without any change. I can just open the menu normally to add bots and configure them https://github.com/ineedbots/piw5_bot_warfare#Documentation

  • I believe whatever you are stating is not accurate. I have already gone through the documentation but I have not found anything that mentions that the mod is already enabled by just loading the game. Can you point specifically what in the documentation that you are trying to refer me to? I have also tested this personally and the mod is not enabled automatically if you just go into a private match and try to add bots using the menu nothing opens up without first having enabled the mod using the console command set fs_game mods/bots.

  • @phase19 well I did for several months. I just start my game, start a private match, press N to open the Bot Warfare menu and procced to spawn bots and play.

    Maybe try adding your set mod line at the bottom of the plutonium.cfg found in the players2 folder in your game files

  • @lResxt said in Launching COD MW3 or IW5 with mods already enabled:

    @phase19 well I did for several months. I just start my game, start a private match, press N to open the Bot Warfare menu and procced to spawn bots and play.

    Maybe try adding your set mod line at the bottom of the plutonium.cfg found in the players2 folder in your game files

    I have stated that I have already tried doing that but the value does not stick in the file after the game has been started or closed.

  • @lResxt I read your comments on a different thread on this forum and it seems that you're running a dedicated server and have a dedicated server.cfg file in which you can set the set fs_game "mods/bots". So you're case is quite different than mine since you're running a server and I am not and therefore you do not have to load it again and again every time you start a new game since the values inside server.cfg stick. My question is specific to when not running a dedicated server and wanting to have the set fs_game "mods/bots" stick in the config which in my current situation it does not.

  • I made the following batch script to launch the game but the fs_game value still doesn't stick to mods/bots after the game has launched. I still have to manually open the console by hitting ~ and enter set fs_game mods/bots. After the game has been closed the value is removed to default and I have to repeat the whole process again.

    @echo off
    
    set gamepath=%cd%
    set cfg="mods/bots"
    
    cd /D %LOCALAPPDATA%\Plutonium
    
    start /wait /abovenormal bin\plutonium-bootstrapper-win32.exe iw5mp %gamepath% -lan +name "phase19" +set fs_game %cfg%
    
  • @phase19 you don't run this command on servers and I'm talking about private match I mentioned it clearly so I don't see how it's different? Maybe we have different versions or something but I very clearly said I'm talking about private match not servers

  • In what file is your value set fs_game mods/bots located when you are playing a private match that you don't have to load it through the console when you start a new game? Can you clearly also post that instead of just saying that it works? I have the latest version of Plutonium and Bot Warfare.

    When someone runs a dedicated server, inside the admin folder, there is a server.cfg file which contains the seta fs_game "" // What mod are we loading? (i.e. "mods/MyMod") line which can be set to load a mod such as mods/bots if the server admin wants bots in their game. So what you said "you don't run this command on servers" is absolutely incorrect.

    I think you need to read up on documentation yourself before trying to help other people out here.

  • @lResxt said in Launching COD MW3 or IW5 with mods already enabled:

    @phase19 you don't run this command on servers and I'm talking about private match I mentioned it clearly so I don't see how it's different? Maybe we have different versions or something but I very clearly said I'm talking about private match not servers

    https://forum.plutonium.pw/topic/15764/iw5-bot-mod-support/6

    In the above forum thread you stated this "@EastSupremeKai I never tried private games with this mod but I know that on dedicated server if you set the mod to this you get the same error. You need to start a game without touching anything and join normally.
    There you can open the Bot Warfare menu and spawn bots, change settings etc. https://github.com/ineedbots/piw5_bot_warfare#menu-usage"

    You were saying you never tried private games with this mod and were running only dedicated server and now stating that you aren't running a dedicated server and playing a private game?

  • You don't need to load bot warfare as a mod, just move the mod files into %localappdata%\Plutonium\storage\iw5\scripts (You might need to make this folder) and it will automatically load.

  • @Chase said in Launching COD MW3 or IW5 with mods already enabled:

    You don't need to load bot warfare as a mod, just move the mod files into %localappdata%\Plutonium\storage\iw5\scripts (You might need to make this folder) and it will automatically load.

    Thanks a lot. That worked. I simply unrar'ed the Bot Warfare z_svr_bots.iwd package and copied all the folders/files maintaining the folder and file structure into %localappdata%\Plutonium\storage\iw5\. And voila, now whenever I start a Private Match the bots simply load without me having to enter any console commands. Thank you! That resolved my issue.

Log in to reply