Server kicks players on map rotate

Topic created · 6 Posts · 100 Views
  • Hi everyone,

    I encounter a map rotation problem, basically all players get disconnected when the map rotates and the server doesn't appear in the browser list after the 1st rotate.
    To sum up, everything is ok during the first map and then...

    I've tried to set sv_timeout "120"
    I've also tried numerous configurations such as

    0 default:

    // Map Rotation
    set sv_maprotation "dsr TDM_default map mp_rust dsr TDM_default map mp_terminal_cls dsr TDM_default map mp_alpha etc..."
    

    server boots but kick players at rotation

    1:

    // Map Rotation
    set sv_maprotation "dsr TDM_default map mp_bootleg map mp_alpha  map mp_bravo  map mp_carbon  etc..."
    

    server boots but kicks players at rotation

    4

    set sv_maprotation "default"
    

    with default.dspl

    imported from https://github.com/xerxes-at/IW5ServerConfig/tree/master/admin

    server doesn't even load map
    not supported anymore, see https://forum.plutonium.pw/topic/1181/help-with-dspl-files/5

    NAT is OK
    Problem occurs wether am on the same LAN or from internet

    the start bat line is the following, values are configured.

    start /wait /abovenormal bin\plutonium-bootstrapper-win32.exe iw5mp %MW3gamepath% +set key %MW3key% +start_map_rotate -dedicated +net_port %MW3port%
    

    I have IW4Xadmin which works correctly too.

    If you have any idea, I've followed official windows dedicated guide

  • @Shubi said in Server kicks players on map rotate:

    set sv_maprotation "dsr TDM_default map mp_bootleg map mp_alpha map mp_bravo map mp_carbon etc..."

    Too many spaces in your map rotation between mapnames?

  • Thanks, messed up while creating the list with search and replace in Notepad++
    Just tried with only 3 maps

    set sv_maprotation "dsr TDM_default map mp_bootleg map mp_alpha map mp_bravo"
    

    Problem persists

    "Connection expired", then another message "Lost connection with host"
    Approximate translation as my client have a locale lang.

  • @Shubi After everyone gets disconnected, what does the server say when you type "status" in the server window?

  • I've set gameOpt commonOption.timeLimit "2.0000" and did a test.

    Initial boot
    Ok during 1st map

    **status
    map: mp_bootleg
    num score bot ping guid name lastmsg address qport rate


    0 0 0 14 xxx Shubi 0 MYIP:27016 -12315 0**

    Sending heartbeat...
    Heartbeat successful.
    Sending heartbeat...
    Heartbeat successful.
    **status
    map: mp_bootleg
    num score bot ping guid name lastmsg address qport rate


    0 0 0 15 xxx Shubi 0 MYIP:27016 -12315 0**

    Sending heartbeat...
    Heartbeat successful.
    rotating to map "mp_alpha"...
    ----------------------
    Sending heartbeat...
    Current search path:
            C:\Users\SPECTA~1\AppData\Local\PLUTON~1\storage\iw5\plutonium_cheytac.iwd (10 files)
            etc... (removed lines)
    280959 files in iwd files
    ----------------------
    Loading fastfile: mp_alpha_load (0x8 | 0x18)
    Unloading fastfile: patch_mp_bootleg
    Unloading fastfile: french_mp_bootleg
    Unloading fastfile: mp_bootleg
    Loading fastfile: patch_mp_alpha (0x4 | 0x0)
    Loading fastfile: french_mp_alpha (0x4 | 0x0)
    Loading fastfile: mp_alpha (0x44 | 0x0)
    

    status
    map: mp_alpha
    num score bot ping guid name lastmsg address qport rate
    --- ----- --- ---- -------------------------------- ---------------- ------- --------------------- ----- -----

    Then nobody, and I get the disconnect message in the client.
    The server doesn't appear in search list and seems hanged.

    If I press "Enter" in the console it resumes itself.
    I reconnect the client manually to the new map.

    Sending heartbeat...
    Heartbeat successful.
    Received connection request from "MYIP:27016"! Telling player to join our party with map mp_alpha and gametype war.
    User with id xxx successfully authenticated.
    Letting player with userid xxx into the server because the challenge verification completed successfully.
    Sending heartbeat...
    Heartbeat successful.
    

    status
    map: mp_alpha
    num score bot ping guid name lastmsg address qport rate


    0 0 0 17 xxx Shubi 0 MYIP:27016 -12315 0

    Now the 3rd map, here I press instantly "Enter" in the console to reduce the hang time.
    The client disconnects but I appear in Connecting state in status:

    Loading fastfile: mp_bravo_load (0x8 | 0x18)
    
    Unloading fastfile: mp_alpha
    Unloading fastfile: french_mp_alpha
    Unloading fastfile: patch_mp_alpha
    Loading fastfile: patch_mp_bravo (0x4 | 0x0)
    Loading fastfile: french_mp_bravo (0x4 | 0x0)
    Loading fastfile: mp_bravo (0x44 | 0x0)
    map: mp_bravo
    

    **status
    map: mp_bravo
    num score bot ping guid name lastmsg address qport rate


    0 0 0 CNCT xxx Shubi 0 MYIP:27016 -12315 0**

    Sending heartbeat...
    Heartbeat successful.

    Don't know what does cause the console to hang itself.
    On the same server t6/BO2 works flawlessly.

Log in to reply